Miten valita laskettelukypärä

miten valita laskettelukypärä

Miten valita laskettelukypärä?

Miten valita laskettelukypärä? Laskettelukypärä suojaa päätä tehokkaasti iskuilta. Vaikka omat laskutaidot olisivat täydelliset, on hyvä muistaa, että muiden laskijoiden taidoista ei voi aina tietää. Vahinko ei tule kello kaulassa, joten mahdollisilta vammoilta suojautuminen on todella tärkeää.

Laskettelukypärän valinta ei ole aina yksinkertaista. Jokaisen pään koko, muoto tai malli on erilainen. Näin ollen yksi ja sama kypärä ei istu kaikille. Laskettelukypärän on istuttava päähän täydellisesti, jotta sen suojaavat ominaisuudet pääsevät esille. Iskun tapahtuessa liian suuri laskettelukypärä liikkuu päässä liikaa, eikä silloin suojaa päätä enää riittävästi.

Vaikka tärkeintä laskettelukypärän valinnassa on sen istuvuus, on myös tärkeää, että kypärä on mieluinen. Väärän mallinen ja väärän värinen kypärä voikin yllättäen jäädä kaapin perälle keräämään pölyä. Siellä se ei anna tarvittavaa turvaa. Vaikka ajatus silmää miellyttävän laskettelukypärän hankinnasta voi kuulostaa huvittavalta, varmista, että valitset sellaisen laskettelukypärän, jota oikeasti käytät. 

Laskettelukypärät ovat nykyään hyvin lämpimiä ja kypäräpipon käyttö on melko marginaalista. Laskettelukypärä istuu parhaiten ilman pipoa. Mitä parempi istuvuus, sitä paremmin kypärä myös suojaa päätäsi.

Kypärää on lähes mahdotonta ostaa kokeilematta. Panosta laskettelukypärään samoin, kuin panostat laskettelusuksiin, siteisiin ja laskettelumonoihin.

Laskettelukypäriä on saatavilla eri tarkoituksiin:

  • Erittäin kevyt laskettelukypärä, kun kypärää kannetaan paljon mukana.
  • Paremmin ilmastoidut kypärät kevätkäyttöön.
  • Niin sanotuilla ”kovilla korvilla” varustetut laskettelukypärät kilpakäyttöön.
  • FIS hyväksytyt laskettelukypärät kilpakäyttöön.

Tsekkaa monipuolinen valikoimamme laskettelukypäriä verkkokaupastamme. Seuraa meitä myös SOMEssa ja pysyt ajantasalla uutuuksista. SkiService Instagramissa / SkiService Facebookissa.