Laskettelun aloittaminen

laskettelun aloittaminen

Koska lapsi voi aloittaa laskettelun?

Laskettelun aloittaminen. Lasten kohdalla kaikki on toki aina kiinni lapsen kehitystasosta ja lähtökohdista. Nuorimmat rinteeseen suuntaavat ovat yleensä noin 2,5 – 3 vuotiaita. Tämän ikäisen lapsen motoriset taidot ovat usein jo kehittyneet niin pitkälle, että tasapaino ja kehonhallinta riittää pystyssä pysymiseen sekä uusien taitojen nopeaan sisäistämiseen.

Lapsi voi opetella laskettelemaan joko vanhemman kanssa, tai suunnata laskettelukeskuksen yhteydessä olevaan hiihtokouluun. Usein opit saattavat mennä helpommin perille ja mieli pysyä korkeammalla vieraan aikuisen opastuksessa.

Lapsi voi aloittaa laskettelun opettelemisen suoraan hiihtokoulussa, tai tuntumaa voi hakea jo ennakkoon vaikkapa kävelemällä laskettelusuksilla omalla takapihalla. Tällöin laskettelumonot ja laskettelusukset tulevat tutuiksi ja tasapainokin kehittyy samalla. Luistelu auttaa monesti myös laskettelussa, sillä siinä siirretään samalla lailla painoa puolelta toiselle ja harjoitetaan tehokkaasti tasapainoa samalla liukuen eteenpäin.

Suksien ja monojen valinta – Lapset

Yksi suosituimmista kysymyksistä on miten valita laskettelusukset lapselle. Lapsi ei välttämättä osaa vielä täysin viestiä tuntemuksiaan, jolloin asiantuntijan kokemus on kultaakin kalliimpi. On tärkeää valita sopivat laskettelusukset ja hyvin istuvat laskettelumonot. Mono ei saa painaa, haitata verenkiertoa tai aiheuttaa hiertymiä.

Laskettelun aloittaminen – Miten valita sukset lapselle? – Lasten laskettelusukset

Lapsille on saatavilla kolme erilaista laskettelusuksea; perussukset, kevennetyt kilpasukset ja kilpasukset. Sukset valitaan lapsille samoin perustein, kuin aikuisille. Valintaan vaikuttaa niin käyttötarkoitus, taitotaso, laskutyyli kuin laskijan koko.

Laskettelun aloittaminen – Miten valita laskettelumonot lapselle? – Lasten laskettelumonot

Toisin kuin aikuisilla, lapsilla on yleisesti hieman rajallisemmat vaihtoehdot erilaisia laskettelumonoja. Monoja on toki saatavilla eri ko’oissa, mutta sen sijaan tilavuudessa ja lesteissä ei ole yhtä paljon vaihtoehtoja kuin aikuisten valikoimassa. Lasten laskettelumonoja on usein saatavilla vain muutamaa eri mallia; leveää ja kapeaa.

Ennen monojen sovitusta asiantuntija katsoo lapsen jalat. Mikäli suurempaa ongelmaa ei ole, löytyy laskettelumonot usein lapselle hyvin helposti. Mikäli mono painaa jostain kohtaa, voidaan aikuisten monojen tapaan myös lasten laskettelumonoja muokata.

Laskettelun aloittaminen – Tarvitseeko lapsi sauvoja lasketellessa?

Sauvat ovat hyvä lisä laskemisessa, mutta eivät saa olla tiellä tai aiheuttaa vaaraa laskijalle. Mikäli lapsi ei osaa käyttää laskettelusauvoja, vaan ne ovat enemmänkin tiellä, on hyvä jättää sauvat sivuun odottelemaan seuraavaa kautta.

Mikäli sauvoja ei osaa käyttää, voivat ne olla lapselle vaaralliset. Sauva voi jäädä laskettelusuksien alle tai tökätä eteen maahan aiheuttaen vaaratilanteita. Ilman laskettelusauvoja laskevalta vaaditaan hieman parempaa tasapainoa, mutta usein lapsen on hyvä laskea pidempään ilman sauvoja, kunnes laskuun tulee lisää varmuutta.

Tsekkaa tästä monipuolinen valikoima lapsille SkiServicen verkkokaupasta. Lasten laskettelusukset, lasten laskettelumonot, lasten laskettelukypärät, lasten laskettelulasit.
Seuraa meitä myös SOMEssa ja pysyt ajantasalla uutuuksista. SkiService Instagramissa / SkiService Facebookissa.